Dierenarts Saskia Wouters, afkomstig uit Dworp, studeerde in 2008 met grote onderscheiding af aan de faculteit diergeneeskunde van de universiteit  te Gent . 

Na haar afstuderen werkte zij een aantal jaren op een drukbezochte groepspraktijk te Halle, hier deed zij een ruime praktijkervaring op. Niet te alleen de dagdagelijkse diergeneeskundige handelingen (eerstelijnsdiergeneeskunde) maar ook doorverwijzingen en meer gespecialiseerde chirurgische ingrepen werden hier behandeld. 

In 2017-2019 volgde zij een internationaal postgraduaat acupunctuur  bij het gerenommeerde IVAS ter aanvulling van de gebruikelijke westerse therapieën. 

Eind 2019 was de praktijkruimte verbouwd en konden de eerste consultaties te Alsemberg/Dworp starten.

Saskia wil haar eigen invulling aan de praktijk geven en vindt het belangrijk dat je huisdier steeds bij dezelfde dierenarts terecht kan. Op deze manier wordt er een vertrouwensrelatie opgebouwd met baasje en dier en voelt je gezelschapsdier zich comfortabeler waardoor het onderzoek vlotter verloopt. Bovendien zal iemand die je dier reeds kent veel sneller een lichamelijke verandering opmerken waardoor sneller ingegrepen kan worden bij problemen.